x

Indieartisten anklagas för sexuella trakasserier och övergrepp

Indieartisten anklagas för sexuella trakasserier och övergrepp

Indieartisten Ariel Pink anklagas för sexuella trakasserier och övergrepp av sin ex-flickvän tillika före detta bandkollega Charlotte Ercoli Coe, skriver Pitchfork.

Den stormar friskt kring Pink för tillfället. Först gick han ut med att han stödde Donald Trump, sedan närvarade han vid demonstrationen vid Vita Huset, därefter sparkades han av sitt skivbolag och efter det ställde han upp i Fox News-programmet Tucker Carlson Tonight för att tala ut.  

Men det är inte allt. Nu har det framkommit att Pink förra sommaren ansökte om ett kontaktförbud mot Coe i amerikansk civilrätt. Han hävdade då att Coe ljugit om att han var ett "sexuellt rovdjur" och att hon hade hotat med att utpressa honom.

Men detta ledde istället till att Coe gjorde en motanmälan på så kallade "anti-SLAPP"-grunder. Det vill säga en lag som är till för att stävja att stämningar används som skrämseltaktik.

Bland de anklagelser som Coe riktade mot Pink ingock att han ska ha attackerat henne fysiskt på scen under en konsert i oktober 2017. Han ska också ha pressat henne till oskyddat sex och givit henne herpes samt skickat nakenbilder på henne till några fans. Efter att de gjorde slut ska han också ha trakasserat henne via meddelanden.

"Jag började dejta Pink 2015", skriver Coe i sin motanmälan och fortsätter, "när jag var 19 år och han 38. Det var en tumultartad relation, karaktäriserad av en maktobalans. Pink var 19 år äldre än jag, han var känd och jag inte, och han var etablerad i musikbranschen medan jag precis hade påbörjat min karriär."

Pink förnekar alla anklagelser. Han säger att Coes ”påståenden att han skulle vara ett sexuellt rovdjur, en pedofil och att han sysslar med fysisk misshandel är medvetet falska, vilseledande och kränkande

Samma dag som Pink var i Washington och demonstrerade för Donald Trump avslog rätten i Los Angeles hans ansökan om kontaktförbud. Han är också skyldig att ersätta Coe för rättegångskostnaderna. 

LÄS OCKSÅ: Rykten: Ghost uppträder tillsammans med The Hellacopters i TV


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA