x

Konsertlokal blir massvaccinationscenter

Konsertlokal blir massvaccinationscenter

Efter månader av verksamhetsstopp i väntan på minskad smitta och lättnader för publikrestriktioner ställer nu klubb- och konsertarenan Fållan i Slakthusområdet, Stockholm, om för att bli ett tillfälligt massvaccinationscentrum.
 
– Efter närmare ett år av dvala och ekonomisk misär är detta ett steg i rätt riktning, säger Martin Lagerberg, VD på Fållan, i ett pressmeddelande och fortsätter:
 
– Det gör att våra lokaler, kompetenser och resurser kommer till användning och gör samhällsnytta. Samtidigt som det ger tro och hopp om att i närtid rikta strålkastarljuset mot scenen igen.

Fållans verksamhet har, likt många andra i branschen, drabbats hårt av pandemin. I vanliga fall huserar Fållan en konsert- och kulturarena med plats för 2 450 besökare. 

När den breda vaccinationen av allmänheten drar igång beräknar man kunna vaccinera upp till 15 000 personer i veckan på Fållan.
 
– Vaccinationerna räddar liv och inger hopp om en mer normal vardag och jag är glad att vi nu, tillsammans med Fållan, kan erbjuda en trygg och säker vaccination av många personer så fort vi får klartecken, säger Christoffer Berg, ansvarig för vaccinationsverksamheten på Doktor24 i ett pressmeddelande.

Folkhälsomyndigheten har tagit fram nationella prioriteringar för i vilken ordning vaccineringen ska göras. Principen är att de med störst behov ska vaccineras först och äldre, personer med underliggande sjukdomar och vård- och omsorgspersonal ska prioriteras.

KRÖNIKA: Vad gör vi med barn som gillar Tool – mycket sen abort?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA