x

Kiss-ikonens son släpper musik på svenskt indiebolag

Kiss-ikonens son släpper musik på svenskt indiebolag

Evan Stanley, son till Paul Stanley från Kiss, släpper musik via det svenska indiebolaget Firefly Entertainment och har nu bjudit in hyllade skådespelaren Bryan Cranston (Breaking Bad) till sin musikvideo för Maroon 5-covern och megahitten Memories.

I ett pressmeddelande berättar Evan Stanley mer om upplevelsen:

”Majoriteten av den körningen är öken mitt ute i ingenstans, och vid ett tillfälle såg jag min bränslemätare bli lägre utan en bensinstation i sikte. Det gjorde mig ganska nervös för att bli strandad, men gav mig också en fantastisk idé. Jag hade nyligen spelat in min egen version av Maroon 5:s Memories, men ville inte bara göra en annan covervideo i mängden. Bryan Cranston har skapat några av de mest ikoniska karaktärerna i historien, och jag hade tur att han ville vara med och hjälpa till att få min idé till liv."

Född i Los Angeles har Evan Stanley alltid levt ett liv som sträcker sig i gränslandet mellan flera världar: från att växa upp och dela sin tid mellan skolan och turnera världen över med sin pappas band Kiss till att arbeta som en matbud för sin lokala deli. Efter att ha studerat musik i N.Y och spelat i power-pop-bandet The Dives, återvände Stanley till L.A för att satsa på sin egen musik.

Vilket har resulterat i en blandning av 60-talets psykedelia, 70-talets singer-songwriter och 80-talets new wave filtrerat genom ett 90-talsbarn som växte upp med pop-punk.

Under 2021 kommer Evan Stanley släppa sina första egenskrivna singlar. 

KRÖNIKA: Var är alla öppna brev?

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA