x

Här sägs artist med följe misshandla mordfriad influencer

Här sägs artist med följe misshandla mordfriad influencer

En film som sägs föreställa en artist och hans gäng när de misshandlar influencern Abbe "Blattelito" Alsaadi sprids i sociala medier.

Abbe Blattelito uppger i ett Instagram-inlägg att det faktiskt är han som blir påhoppad av flera män i stadsdelen Hjällbo i Göteborg. Medan ett konto som täcker nyheter i svensk hiphopvärld hävdar att det är en Göteborgs-rappare och hans gäng som står för misshandeln. Orsaken till överfallet ska vara hämnd för att Alsaadi friades från mord på sin före detta flickvän.

Det otydliga och röriga klippet som sprids på sociala medier kan ses nedan. Varning för starka bilder.

Alsaadi dömdes 2019 för mord i tingsrätten på sin ex-flickvän Annie Andersson Sigurdson efter att hon hade hittats död i badkaret. Hovrätten upphävde dock domen samma år, men Alssadi dömdes ändå till 3,5 års fängelse för grov kvinnofridskränkning, två fall av misshandel, grovt vapenbrott, två fall av olaga hot, sexuellt ofredande, grovt förtal, förtal, ringa narkotikabrott, ringa dopningsbrott, egenmäktigt förfarande och fem fall av skadegörelse. Han frigavs villkorligt i november 2020 efter att ha avtjänat 2,5 år. När han släpptes sa han att han skulle fortsätta med sin "sjuka livsstil".

Alsaadi ska inte vara allvarligt skadad och gör ett uttalande på sitt Instagram-konto.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Abbe blattelito (@abbeblattelito2.0)

Abbe Alsaadi blev känd som Abbe Blattelito på Snapchat och Instagram med kontroversiella inlägg. Han lade upp klipp där han använde droger, poserade och sköt med vapen och förnedrade kvinnor. Hans följarskara växte snabbt till 100 000 användare på Instagram.

KRÖNIKA: Bojkotter driver konstnärer längre bort från konsten


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA