x

Födelsedagsbarn fick Shoreline-sten – av Turbojugend

Födelsedagsbarn fick Shoreline-sten – av Turbojugend

(Fotot på Turbojugend Sverige ovan är från ett tidigare tillfälle.)

Martin Eliasson i Charlottenberg överraskades med en helt egen Shorline-sten på 40-årsdagen, rapporterar P4 Värmland.

Martins sambo ringde honom på jobbet förra torsdagen och sa att han behövde komma hem på rasten. När han kom hem trodde han att det stod en snögubbe under presenningen på tomten, men det visade sig vara en kopia på den original-sten som står i Slottsskogen i Göteborg. Stenen är i indisk granit, väger 150 kilo och har en plakett med texten ”Spela Shoreline”.

– Detta slår en snögubbe ganska rejält, säger Martin till P4 Värmland.

Pandemin verkar ha tagit hårt på musikfantasten Martins intresse, han saknar livekonserter mycket. Om Göteborgsbandet och den ikoniska låten säger han.  

– Broder Daniel har jag lyssnat på hela tiden. Just Shoreline är ju speciell. Jag har nog skrikit "Spela Shorline" ett antal gånger.

Idén till presenten kom från en av kollegorna i Turbojugend (bandet Turbonegros fanklubb). Medlemmar i klubben och vänner skramlade och lät en stenhuggare som normalt gör gravstenar forma stenen.

Stenen har nu fått en helt egen Facebook-sida.

Originalstenen kan ni se nedan, från när den var på resande fot och besökte arkitektur- och designmuseet Arkdes i Stockholm. Och låten som givit upphov till den popkulturella frasen "Spela Shoreline" kan ni höra nedanför, från det där ikoniska tillfället 2001, när Broder Daniel spelade den i TV-programmet Sen kväll med Luuk.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av ArkDes (@arkdesc)

KRÖNIKA: Bojkotter driver konstnärer längre bort från konsten


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA