x

Pearl Jamm byter namn till Legal Jam efter hot från Pearl Jam

Pearl Jamm byter namn till Legal Jam efter hot från Pearl Jam

Det brittiska hyllningsbandet Pearl Jamm byter namn efter att Pearl Jam via sina advokater bett dem upphöra att använda sitt nuvarande namn, skriver flera medier.

Pearl Jamm formades i London 2016 som en hyllning till Seattle-giganterna Pearl Jam. Enligt gruppen har det aldrig varit några problem tidigare på grund av deras namnval.

– Ingen har någonsin kommit till en av våra konserter och sedan efter spelningen kommit fram till oss och krävt återbetalning för att de trott att de skulle få se Pearl Jam spela i ett garage i Highbury (stadsdel i London, reds. anm.), säger en medlem i bandet till BBC.

Original-Pearl Jams advokater kräver att hyllningsgruppen byter bandnamn, hemsidenamn och förstör all merch som har "Pearl Jamm" tryckt på sig. De skriver att bandets namn inkräktar på Pearl Jams varumärke och orsakar förvirring.

"Pearl Jam, ni har krossat våra hjärtan", skrev gruppen på sin gamla nu nedlagda Facebook-sida efter att det rättsliga varningsbrevet nått dem. "Ni har varit medvetna om vårt hyllningsband under flera år men ni väntade till en global pandemi för att skicka juridiska hot till oss. Detta är inte det Pearl Jam vi känner till och älskar, det Pearl Jam som står upp för sociala frågor och mot företagsgiganter. Ändå säger era advokater att ni, bandet, star bakom detta."

Hyllningsbandet byter således namn till förhoppningsvis juridiskt vattentäta Legal Jam (översatt: Laglig Imroviserad Musik).

KRÖNIKA: Bojkotter driver konstnärer längre bort från konsten


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA