x

Melodifestival-profil bedömer flickors "sexualitet" i video

Melodifestival-profil bedömer flickors "sexualitet" i video

En kritikstorm riktades mot den profilerade före detta melodifestivaldeltagaren och youtubern Vlad Reiser (Vladislav Melesjtjenkov) efter att han lade upp en video där han bedömde flickors påstådda sexualitet, rapporterar flera svenska medier.

– I dag, mina vänner, är vi samlade här för att jag ska döma skiten ur tjejer, så inleds den nu nedtagna videon där 27-åringen betygsätter kvinnor och flickors sexuella beteende på Tiktok.

Skalan han använder går mellan 1 och 10, där 1 kategoriseras som det han kallar "pappas ängel" och 10 som "haram" (arabiskans ord för synd). Syftet är att göra världen till en bättre plats, säger Vlad i videon. Tjejerna han betygsätter befinner sig ofta i tonåren. Han bedömer deras hår, kläder och underkläder.

Kritiken lät inte vänta på sig. Många reagerade starkt i kommentarsfältet, även andra välkända sociala medier-profiler. Vlad ville först inte ta ner klippet och hävdade att det var en bra lärdom för honom. Men när också detta kritiserades valde han att ta bort videon.

– Jag kollar, dömer och betygsätter tjejernas sexuella beteende på Tiktok. Jag vet att det är tabubelagt, det är exakt därför jag gör det, säger han på Instagram.

Vlad har nu lagt upp en video där han ber om ursäkt och säger att han gjorde bort sig. Se den videon längst ned.

Vlad Reiser har runt en halv miljon prenumeranter på sin Youtube-kanal. Han medverkade i Melodifestivalen 2019 med låten Nakna I Regnet och gick vidare till andra chansen där han blev utslagen. Han har också varit programledare i TV-kanalen Nickelodeon.  

BLOGG: Total j***a gåshud


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA