x

Uppskattad rockbar nära konkurs

Uppskattad rockbar nära konkurs

Rockbaren The Abyss i Göteborg närmar sig konkurs på grund av pandemin och de påföljande restriktionerna, skriver GP.

Några spelningar eller annat har det inte blivit på rock- och stand-up-scenen på Andra långgatan sedan 10 månader tillbaka och nu har förbudet mot alkoholservering efter 20:00 förlängts till den 7 februari.

– Det är självmord för oss. Jag tror att de har hittat en syndabock. Jag vill inte bara fortsätta klaga, för vi vet alla att det är en pandemi, men de driver företag i konkurs, säger ägaren Maja Sofic till GP.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av The Abyss (@theabyssgbg)

Den miljon i buffert som företaget haft är förbrukad och lånen har frysts. Det 10 man starka antalet anställda men hade tidigare är reducerat till fyra personer, Sofic inkluderad. Permitteringsstöd får inte baren heller då de inte har en verksamhet som går med vinst. Något som enligt Sofic just beror på att man inte får arrangera någonting.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av The Abyss (@theabyssgbg)

Kulturrådet bidrog med stöd när man var tvungen att ställa in den festival som skulle hållas i slutet av mars. Flera band, som skulle ha flugits in från Europa, och deras omkostnader hade betalats. Sedan kom hårdare corona-restriktioner och trots stödet blev förlusten tung för baren att bära.

En insamling har nu startats och Marcus Berggren, en av de komiker som startade sin karriär på The Abyss, uppmanar människor att donera för att rädda den unika scenen.

LÄS OCKSÅ: 31 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA