x

Se Ghost och Hellacopters bjuda på djävulsklassiker

Se Ghost och Hellacopters bjuda på djävulsklassiker

Så var det då dags för Ghost och The Hellacopters att göra gemensam sak i SVT:s På Spåret – och de bjöd på en riktig djävulsklassiker.

Ni som inte vill ha några spoilers för säsongens 9:e avsnitt får sluta läsa nu.

The Hellacopters, som gjorde sitt tredje och sista avsnitt som husband, levererade två riktiga rockklassiker den här kvällen. Först brände de av den Bob Dylan-skrivna All Along The Watchtower i Jimi Hendrix-lik version – Dregen såg dessutom till att spela på gitarren med tänderna, som också Seattle-sonen berömt gjorde en gång i tiden.  

Sedan var det då dags för det alla hade väntat på – Ghosts Papa Emeritus IV (Tobias Forge). Tillsammans med Hellacopters framfördes The Rolling Stones tidlösa stycke från 1968, Sympathy For The Devil. Låtens text är inspirerad av både den franske poeten Charles Baudelaire och den ryske författaren Michail Bulgakovs bok Mästaren Och Margarita. Låten skrevs av Mick Jagger och Keith Richards och sångerskan Marianne Faithfull ska ha varit den som gav Jagger Bulgakovs bok.

Dessutom hade Papa Emeritus IV ett budskap sytt på innersidan av sin kavaj, som skymtade förbi lite snabbt. "Fuck you", såg det ut att stå.

gallery_large

Se Ghost och Hellacopters tolka Sympathy For The Devil nedan. 

LÄS OCKSÅ: Dave Grohl minns Lemmys lägenhet: ”Så j***a äckligt”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA