x

17-åring får inte heta Blåjeans

17-åring får inte heta Blåjeans

Ebba Nyqvist, 17, från Vaxholm älskar Kent och ville ha Blåjeans som mellannamn, det tyckte inte myndigheterna var en bra idé och avslog hennes ansökan, skriver Mitt I Stockholm.

Låten Blåjeans ligger som öppningsspår på Kents självbetitlade debutalbum från 1995. Det är också Ebbas favoritlåt med bandet. Hon ansökte om namnbyte i höstas, men både Skatteverket och Förvaltningsrätten nekade hennes ansökan.

– Jag är lite besviken. Det känns som handläggarna fattat ett godtyckligt beslut. Det är ju inget namn som väcker anstöt, säger Ebba till tidningen.

Rent praktiskt skulle det inte vara några problem att heta Blåjeans enligt myndigheterna, de avslog ansökan för att det är inte ett namn som är förenligt med "svenskt namnskick". Ebba överklagade, men också Förvaltningsrätten gjorde samma bedömning.

– Man kan tydligen heta Nyckelpiga och Larva men inte Blåjeans, säger hon.

Ebbas föräldrar har länge varit Kent-fans, men hon försäkrar att ansökningen om namnbyte var en idé hon kom på helt själv. Ebba tänker nu överklaga ännu en gång och eventuellt rådgöra med en jurist innan dess.

KRÖNIKA: ”Damn, how much damage can you do with a pen?”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA