x

Storsjöyran presenterar en rad nya namn

Storsjöyran presenterar en rad nya namn

Årets första artistsläpp från Storsjöyran består av en Yrandebuterande popdrottning, en efterlängtad comeback och en norrländsk rappare och R&B-sångare.

– Vi hoppas och tror att vi ska kunna genomföra en festival 2021 och förbereder oss för det bland annat genom att boka nya artister, säger Yrans VD Andréa Wiktorsson i ett pressmeddelande.

Enligt samma pressmeddelande har de tre gemensamt att de hör till Storsjöyrans mest önskade svenska artister. 

Med över 300 miljoner streams på Spotify, turnéer som sålt slut på rekordtid och mängder av prestigefyllda priser är Molly Sandén idag en av landets mest populära artister. 

Jakob Hellman har en betydligt längre relation till Östersund, hans klassiska debutalbum skrevs när han gjorde lumpen i stan. Efter 32 år kom uppföljaren till sist. Albumet Äntligen Borta, som mötts av fina vitsord. Skivan är dessutom delvis inspelad i Östersund.

Fricky har sedan genombrottet med Aqua Aura blivit ett namn som fäst sig i musik-Sverige och fått landets alla rapfans att rikta blicken mot Umeå. Sist Fricky besökte Yran var det i lilla Cirkustältet. Nu är det dags för stora Badhusparkscenen.

Storsjöyran i Östersund sker 30 juli - 1 augusti. Tidigare släppta artister är Lars Winnerbäck, Magnus Uggla, The Ark, Lukas Graham och föreställningen Hon Vars Hjärta Var Som Mitt med Sara Parkman, Johan Airijoki och Göran Greider.

SENASTE: Direktsänd musikmanifestation lockar till sig svenska storheter


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA