x

Carola talar ut om blom-kortslutningen – "var ganska stenad då"

Carola talar ut om blom-kortslutningen – "var ganska stenad då"

Carola Häggkvist förklarar nu varför hon kastade en blomplanta på publiken under ett uppträdande i Allsång På Skansen, skriver bland annat Expressen.

Året var 2005 och Carola deltog för femte gången i långköraren Allsång På Skansen. Under låten Genom Allt, som släpptes samma år, så gjorde sångerskan något som inte vanligtvis förknippas med den populära artisten. Hon verkade få feeling och rev upp en större planta som fanns placerad i en blomrabatt på Solliden-scenen. Hon kastade sedan ut blomman i publiken – med jord, rötter och hela baletten.

Blomman träffade ett Carola-fan i ansiktet och blomjorden smutsade ner dennes ljusrosa kläder. Till Expressen berättade kvinnan efteråt att hon skulle spara blomman som ett minne. När tidningen sedan fick tag i Carola sa hon att hon helt enkelt kände sig vild och glad.  

Carola kommenterade sedan händelsen från Livets Ord-församlingens scen i Uppsala samma år. Hon var som bekant tidigare medlem i den kontroversiella frikyrkoförsamlingen. Hon sa då:

– Jag ville göra något mer än det som förväntades av mig och så stod den där krukan där ... "använd mig Gud, liksom". 

Hon lade även till:

– Det var mycket som hände den där kvällen. Men "it's the price you have to pay to be used by Jesus" (översättning: "det är priset du måste betala när Jesus använder dig). Det var härligt att få sjunga och bara "kick some flowers".

I TV4-programmet Renées Brygga uttalar sig nu Carola om den 16 år gamla händelsen och berättar vad som egentligen hände. Hon beskriver det hon kallar "flow" och hur hon kan gå upp i inlevelsen när hon uppträder.

– Vad det gäller blomman så är det inte bara "the flow". Då var jag rätt hes, gick på kortison och var ganska ... "stoned". Jag visste inte var jag skulle ta vägen, och ville så mycket så jag: "woho", säger hon i programmet och visar med en gest hur hon kastade plantan. 

Det var också "flow" som fick henne att gå med i Livets Ord från början. När Ola Salo (The Ark) frågade henne om medlemsskapet i församlingen, i ett annat TV4-program, Så Mycket Bättre så svarade sångerskan:

– Det var väckelse där, det var flow, det var kraft. 

Så, 16 år senare får vi svaret på varför Carola betedde sig som något av en svinig rockstjärna. Hon var stenad på kortison och helt inne i framträdandet och låten Genom Allt. Sångerskan har efter händelsen deltagit ytterligare fem gånger i Allsång På Skansen, så inte brände hon sina broar när hon körde rena "rockstjärnefasoner". 

LÄS OCKSÅ: Direktsänd musikmanifestation lockar till sig svenska storheter


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA