x

Ett av världens mest sålda album fyller 10 år – och fansen väntar på mer

Ett av världens mest sålda album fyller 10 år – och fansen väntar på mer

Fansen suktar efter en uppföljare till den brittiska megastjärnan Adeles album 25 från 2015 och ny musik ska vara på gång. Och i söndags fyllde det bäst säljande albumet under 2000-talet 10 år, hennes andra album 21.

I oktober förra året agerade superstjärnan gästvärd i det amerikanska programmet Saturday Night Live. Många fans trodde då att det nya albumet skulle annonseras, men Adele berättade i programmets öppningsmonolog att albumet ännu inte var klart. Men trots bristen på nytt material har brittiskan ändå figurerat i medierna, som det anstår en megakändis. Hennes viktnedgång blev en stor snackis och hon skämtade också om den när hon gästade programmet. Hon passade även på att tacka den populära, livesända showen för att hennes första besök i programmet 2008 hjälpte henne att slå igenom i USA.

I väntan på ny musik från London-artisten fyllde hennes omåttligt populära album 21 10 år i söndags. Ett jubileum som Adele uppmärksammade i sociala medier.

"Det trodde jag aldrig!", skrev hon och fortsatte: "Grattis på 10-årsdagen gamle vän! Det är galet hur lite jag minns av hur det var och hur jag kände för ett decennium sedan. Men tack från botten av mitt hjärta för att ni släppte in oss i era liv och lät mig bli ett soundtrack till en del av det."

 
 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Adele (@adele)

Den moderna klassikern 21 innehåller flera av Adeles största hits: Rolling In The Deep, Someone Like You och Set Fire To The Rain. Utöver att, till dags dato, vara det bäst säljande albumet världen över under 2000-talet så är albumet också det fjärde bäst säljande albumet i Storbritannien någonsin och en av de bäst säljande albumen på global skala överhuvudtaget. Adele såg mer eller mindre själv till att lyfta en skivindustri på dekis.

Albumet hyllades av kritiker och älskades av publiken. Men GAFFAs Özgür Kurtoğlu nöjde sig med ett starkt, men ganska ljummet betyg i sammanhanget, till den vintagebetonade soul- och blues-skapelsen. Han delade ut 4 av 6 GAFFA-stjärnor.

"Sättet Adele sjunger på med sin ibland härligt raspiga röst är tydligt inspirerat av blues, av svart musik i största allmänhet, och hon gör det fortfarande med den inlevelse som fick henne att stå ut från mängden från första början", skrev han bland annat. 

Återstår att se när Adeles efterlängtade nya album äntligen når streamingtjänserna och skivbutikerna. 

LÄS OCKSÅ: Carola talar ut om blom-kortslutningen – "var ganska stenad då"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA