x

Loney Dear tillbaka med ny musik – "Jag hamnade på riktigt dåliga platser"

Loney Dear tillbaka med ny musik – "Jag hamnade på riktigt dåliga platser"

A Lantern And A Bell är titeln på Loney Dears kommande album, som följer upp 2017 års självbetitlade verk. Även den här skivan släpps via Peter Gabriels Real World-etikett. 

– På ett sätt är nog hela skivan en berättelse om att tappa fattningen, säger Emil Svanängen i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Medan arbetet påbörjades var jag rätt långt nere, jag hade bytt, ett halvt liv hade förändrats. Jag hamnade på riktigt dåliga platser på väg att ge upp. Sen spelar vi in det här, lätt det bästa vi gjort, med låtar fyllda av skratt och mörker om vartannat. 

Idag släpper Loney Dear smakprovet Trifles.

– Jag sov som en död, slog dank i vänthallar. Ner var det nya upp, och det var det största skepp vi sett. Jag sov i din säng när du var borta. Jag var pöbeln medan du bar kronan, hälsar han i ett mejl till GAFFA och fortsätter:

– Mellan Interstellar och Rick Rubin. Brutna takter och mediantiska tonartsbyten. Två visslingar. Mästerligt och innerligt mixat av den legendariske Tchad Blake. (U2, Tom Waits, Elvis Costello, Black Keys, Stina Nordenstam).

Loney Dears nya album är ute 26 mars.

LÄS OCKSÅ: När hårdrockspojkar dissade tjejer


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA