x

Molly Hammar gör satir av män i musikbranschen

Molly Hammar gör satir av män i musikbranschen

Molly Hammar släpper idag sin nya singel, Douchebag. I låten problematiserar hon den fortsatta objektifieringen av kvinnor i popkulturen och generellt i samhället. Hon förklarar att låten är en diss till alla “douchebags” och en uppmuntran till kvinnor att våga vara en “bad bitch”.

Douchebag är den ärligaste låten jag någonsin har skrivit. Jag gick i princip direkt från klubben till studion bakfull, men mest trött på alla män som beter sig som douchebags. Den här låten är en påminnelse till mig själv och alla som berörs av min historia, att sluta låta folk behandla dig dåligt, säger Molly Hammar i ett pressmedelande.

Till låten släpper hon även en musikvideo på samma tema där hon själv varit med och regisserat. Hon ville göra satir av hur dagens “douchebags” beter sig och försöka få folk att se det från en kvinnans perspektiv. I videon syns Molly Hammar utklädd till en man som går runt och stöter på kvinnor inne i en klubb. 

–  Mitt mål med videon var att visa hur patriarkala strukturer sitter kvar i oss alla och inte minst i moderna pop-videos. Jag tycker vi ger för många free-passes till manliga artister idag och att vi ofta tittar bort ifrån objektifieringen av kvinnor som fortfarande finns kvar i popkulturen. 

– Till sist men inte minst är det en påminnelse till kvinnan. Att våga vara en bad bitch. Att stå upp för sig själv, säger Molly Hammar.

Den nya låten är skriven tillsammans med och producerad av Sebastian Atas från den svenska elektro-pop-duon Jübel. Tidigare har Molly Hammar släppt den kritikerosade epn Sex som handlar om kvinnlig sexualitet och medverkade nyligen på Silvana Imams låt Tror du att han bryr sig. Under våren väntas fler låtar och hennes andra ep är planerad att släppas till sommaren.

LÄS OCKSÅ: 33 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA