x

Hör Tomas Ledins fantastiska fyllefars till livespelning

Hör Tomas Ledins fantastiska fyllefars till livespelning

Idag minns vi ett magiskt ögonblick i svenskt rockliv. Det när Tomas Ledin rejält påstruken gick upp på den anrika klubben Valands scen i Göteborg och med en jättefull människas värdighet (eller ovärdighet) framförde ett medley av svenska rockklassiker.

Det finns en skildring av de händelser som utspelar sig innan Ledin går upp på scenen denna ödesdigra kväll, som går att läsa HÄR. Men denna kryddade redogörelse ska nog tas med en rejäl nypa salt och tolkas som ett satiriskt kåseri snarare än en vittnesskildring frånn verkligheten. Enligt denna beskrivning ska Ledin ha grundat med en "alkoholmängd motsvarande 10–15 starköl" och till och med inmundigat en "whiskyjagare till oxpytten på Hard Rock Café".

Hur det än är med den där storyn så går det knappast att förneka att Ledin är aprak. Och det är roligt, minst sagt. Min personliga favorit av alla utspel och felsjungningar som detta uppträdande är fyllt med är hans gutturala utrop 42 sekunder in i klippet. Som ett primalskrik direkt från könet. Det är också befriande att höra att den städade och trevliga Ledin ibland kan festa till det hårt. Han stiger snarare i undertecknads ögon efter denna fyllekatastrof.

Hör Ledins ikoniska uppträdande nedan.

Det populära Instagram-kontot Dyngbaggegalan delade för några år sedan ett sammandrag av det bästa från detta framförande. Se det nedan.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Dyngbaggen (@dyngbaggegalan)

Denna fantastiska händelse är värd att återuppleva om och om.

Riktigt knivhuggarrockigt. Glöm aldrig. 

BLOGG: Är detta den sämsta visan någonsin?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA