x

Lyssna på din favoritmusik via dina örhängen – tyskt företag har äntligen hittat lösningen

Lyssna på din favoritmusik via dina örhängen – tyskt företag har äntligen hittat lösningen

GAFFA TECH: Nu flyttar musiken över till dina örhängen. Firman Nova Products ligger bakom ett helt nytt koncept som innebär örhängen med inbyggt headset, så du kan lyssna på musik eller svara i telefon utan att behöva traditionella hörlurar.

Vad är det som säger att örhängen bara behöver fungera som bling-bling? Den tyska nykomlingen Nova Products har utvecklat helt nya örhängen, Nova H1 Audio Earrings, som alltså fungerar som både öronpynt och ett sätta att lyssna på musik utan att behöva traditionella hörlurar/headset. Så vill du lyssna på gamla örhängen i ett par faktiska örhängen finns alltså lösningen inom kort.

Nova H1 Audio Earrings är byggd inuti en sötvattenspärla och hålls fast av försilvrade klämmor. Dessa småttingar fästes alltså på öronsnibben precis som traditionella örhängen.

Nova Products använder en helt ny patenterad teknik, Directional Sound, som skickar ljudet direkt från din örsnibb upp till hörselgången. Nämnda tyskar lovar att inget ljud kommer läcka ut och att man därför kommer kunna fortsätta ta emot samtal som vanligt eller för den del lyssna på Nickelback utan att bli utskrattad. 

Den tekniska apparaturen ryms på en yta av nio millimeter och på baksidan av själva örhänget sitter batteriet som ska räcka upp till tre timmar per laddning. Det medföljande etuiet ska dock kunna möjliggöra ytterligare 20 timmar.

Headsetet, som väger sju gram, kommer att vara kompatibelt med både iOS och Android.

Exakt när Nova H1 Audio Earrings släpps är ej fastställt men vi verkar kunna räkna med en prislapp på runt 500-600 euro. Tanken är att det tyska företaget ska dra igång en Kickstarter-kampanj i början av februari så sannolikheten att vi får se denna produkt på marknaden under 2021 är antagligen liten.

LÄS OCKSÅ: 29 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA