x

Kanye West stäms på hundratals miljoner av 800 anställda

Kanye West stäms på hundratals miljoner av 800 anställda

Kanye West ska ha brutit mot arbets- och löneföreskrifter och stäms i två fall av 800 före detta arbetstagare, skriver The Source.  

Den ena stämningen kommer från 500 sångare som deltog i Kanyes Sunday Service-projekt 2019, då artisten uppträdde en gång i veckan med gospelkör. Den andra stämningen gäller 300 personer i personalen, bland andra stylister och andra som deltog i produktionen.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av The Sunday Service Collective (@sundayservicecollective)

Stämningarna ska gälla ett specifikt datum och en specifik tilldragelse, när Kanye operadebuterade med Nebuchadnezzar i november 2019 på The Hollywood Bowl i Los Angeles.

Anklagelserna är flera. Hundratals makeup-artister, hårstylister och kostymörer fick arbeta utan ersättning eller så kom betalningen långt senare än avtalat. Sångarna ska ha fått arbeta utan raster till dålig ersättning. Många ska också ha fått sitta på golvet under 10-timmarsdagarna, så det inte fanns nog med stolar till alla. Stämningsbeloppet ska uppgå till cirka 250 miljoner kronor.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av The Sunday Service Collective (@sundayservicecollective)

Kanye West ryktas vidare ligga i skilsmässa. Han har varit gift med influencern Kim Kardashian sedan 2014, men allt pekar mot att paret kommer att gå skilda vägar.

Men det är inte bara dåliga nyheter i hiphopstjärnans liv. På Island har en namninsamling startats för att resa en staty av Kanye i Rejkavik. Statyn skulle stå i området Vesturbær och än så länge har fler än 700 underskrifter samlats in, enligt Islandsbloggen.

LÄS OCKSÅ: Spotify säkrar övervakningspatent – läser av ditt känslomässiga tillstånd


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA