x

Indiska kändisar rasar mot Rihanna och Greta

Indiska kändisar rasar mot Rihanna och Greta

Flera indiska stjärnor rasar mot Rihanna och Greta Thunberg efter att båda twittrat om de gigantiska demonstrationer som rasar i landet, skriver GP.

Stora bondedemonstrationer rasar i Indien efter premiärminister Narendra Modis beslut om jordbruksreformer. Tusentals bönder har kamperat utanför New Dehli och sammandrabbningar med polisen har tillstött. Myndigheterna har nu tillfälligt stängt ned internet i och kring huvudstaden.

Detta har fått både Rihanna och Greta Thunberg att reagera. Rihanna skriver "why aren’t we talking about this" på Twitter och länkar till en CNN-artikel om nedstängningen av internet. Hon har också taggat inlägget med taggen #FarmersProtest (#BondeProtest).

Greta twittrar i sin tur: "Vi star i solidaritet med #FarmersProtest i Indien". Greta har cirka 4,8 miljoner följare på Twitter, medan Rihanna har cirka 101,3 miljoner.

Dessa uttalandet har fått indiska celibriteter att reagera. Cricketstjärnan Sachin Tendulkar twittrar att yttre krafter får betrakta detta på avstånd och inte delta, samt att detta är en inre indisk angelägenhet. Medan Bollywoodskådisen Kangana Ranaut, som är en sympatisör till landets kontroversielle premiärminister Nodi, yttrar sig skarpt. Hon kallar demonstranterna för terrorister och Rihanna för galen – några av hennes tweets ska senare ha raderats av Twitter. I en annan tweet kallar Ranaut Rihanna för en "porrsångerska" och en "vän till en terrorist".

 

LÄS OCKSÅ: Anklagelserna mot Manson väller fram – Limp Bizkit-gitarrist och Nine Inch Nails-frontare sluter upp


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA