x

Daniela Rathana och Oskar Linnros släpper singel – "helt oplanerat och spontant"

Daniela Rathana och Oskar Linnros släpper singel – "helt oplanerat och spontant"

Idag släpper Daniela Rathana singeln Testamente. Låten gästas av ingen mindre än Oskar Linnros

De båda jobbar parallellt med Daniela Rathanas debutalbum som släpps senare under året på Oskar Linnros label Dundra/Universal. 

– Folk har tjatat i flera år om att vi ska göra en låt ihop där båda sjunger. Vilket vi inte alls lyssnat på. Men sen helt plötsligt fanns varsin vers och det lät fett, antagligen för att det var helt oplanerat och spontant. Det var Testamente, berättar Oskar Linnros i ett pressmeddelande.

De senaste två åren har de jobbat i Dundra Studios tillsammans med producenten Charlie Bernardo med inhopp av låtskrivaren och stjärnan Mapei för att skapa Danielas kommande album. Det här är första gången de släpper en gemensam låt och det är första musikaliska glimten från Oskar Linnros sedan albumet Väntar På En Ängel från 2017.  

I januari 2020 tog Daniela Rathana klivet från bakgrundskörare till artist med sin debut-EP Halva Vägen Fri. I samma veva publicerades en längre intervju med henne i GAFFA.

I höstas kom det uppmärksammade första smakprovet från hennes kommande album – singeln Ansikte. En låt som man nu kan rösta på i GAFFA-Priset. Med fortsättningen Testamente visar artisten upp ett nytt ansikte, no pun intended. 

Testamente är ett anthem om att stänga av omvärlden. Ibland måste vi bara få vara på en plats där ingen och inget kommer åt en, där vi bara får vara awesome. 2020 testade oss alla tillräckligt. Både jag och Oskar kände samtidigt – det räcker, testa mig inte, säger Daniela Rathana i ett pressmeddelande.

Lyssna på låten här:

GAFFA-PRISET: Rösta på dina favoriter här


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA