x

Yasin uttalar sig återigen från häktet: ”Vi ses snart, soon home”

Yasin uttalar sig återigen från häktet: ”Vi ses snart, soon home”

Yasin sitter fortsatt häktad för stämpling till människorov, nu uttalar han sig återigen i ett Instagram-inlägg. ”Vi ses snart, soon home”, skriver han bland annat.

Yasin greps strax innan tolvslaget på nyårsafton 2020. Han hade du varit misstänkt i sin frånvaro sedan 1 december. Han sitter nu häktad sedan 2 januari misstänkt för stämpling till människorov. Han misstänkts vara inblandad i det uppmärksammade kidnappningsfallet av en annan känd rappare. Den kände rapparen kidnappades av flera män, rånades och misshandlades. De filmade också när han kränktes i ett videoklipp – ett klipp som spreds på sociala medier.

Nu delar Yasin återigen ett inlägg på Instagram inifrån häktet. Han skriver bland annat att han är van vid sådana här situationer och att han snart kommer vara fri. Han uttalar sig också ojm sina kontroversiella låttexter.

Bland annat skriver han:

"Kanske studerar du mina rader och försöker att förstå vart min frustration kommer ifrån för att kanske komma ett steg närmare lösningen som gör vårt samhälle till en lite bättre plats. Eller så vinklar du mina ord till något negativt och fult i öronen på de som aldrig velat höra på det som vi förortsbarn har att säga för att plocka politiska poäng eller sälja artiklar."

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Korrespondent (@yasinthedon)

Totalt är tolv personer misstänkta och häktade för inblandningen i kidnappningsfallet. Yasin har under tiden blivit pappa i fängelset, han fick dock inte besöka mamman eller sitt barn då han flera gånger brutit mot häktesreglerna. Bland annat ska Yasin ha försökt att kommunicera med sina påstådda medbrottslingar, något som ledde till att han placerades i enskild cell.

Misstankarna kunde väckas mot Yasin och de resterande 11 medskyldiga efter att den franska polisen lyckades hacka det bland kriminella populära och krypterade nätverket Encrochat i våras.

Yasin nekar till anklagelserna. 

LÄS OCKSÅ: Häktade Yasin har blivit pappa


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA