x

Metallica spelade in fängelsevideo – med ökänt fan och seriemördare vägg i vägg

Metallica spelade in fängelsevideo – med ökänt fan och seriemördare vägg i vägg

St. Anger-video från 2003 spelades in på San Quentin samtidigt som seriemördaren och Metallica-fanet Richard Ramirez satt i dödscell i fängelset, skriver Kerrang.

Metallica spelade in videon till låten St. Anger på det beryktade fängelset i Kalifornien under tiden då seriemördaren och fanet Richard Ramirez satt i dödscell, berättar bandets gitarrist Kirk Hammett i en intervju.

Seriemördaren Ramirez, som fick smeknamnet Night Stalker av pressen under 80-talet, är aktuell i dokumentärserien Night Stalker: The Hunt For A Serial Killer på Netflix. Han dömdes till döden 1989 för 43 brott, varav 13 mord, 5 mordförsök och 11 våldtäkter. 

Ramirez kunde inte delta i videoinspelningen, som andra fångar, och fick inte heller se bandet, då han satt i dödscell under tiden för inspelningen. Hammett ska dock ha fått ett minnesföremål av en av plitarna – ett magasin med Metallica på framsidan med mördarens adress tryckt på, då denne prenumererade på tidningen.

Den ökände seriemördaren ska enligt Metallica-gitarristen i alla fall fått möjlighet att höra bandet från sin cell. Ramirez var ett uttalat hårdrocksfan. En AC/DC-keps som han lämnade efter sig på en brottsplats blev bevismaterial och han ska ha gillat både Black Sabbath och Judas Priest.

Myndigheterna i Kalifornien kunde aldrig verkställa dödsstraffet på Ramirez. Has avrättning sköts ständigt fram på grund av överklaganden och nya anklagelser. Han dog till slut av naturliga orsaker 2013, 53 år gammal.         

LÄS OCKSÅ: Metoo-profilen försvarar Manson – "krossa den amerikanska nypuritanismen"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA