x

Countrystjärnans skivförsäljning skjuter i höjden – efter n-ords-kontrovers

Countrystjärnans skivförsäljning skjuter i höjden – efter n-ords-kontrovers

Countrystjärnskottet Morgan Wallens försäljning skjuter i höjden efter att han fångats på film där han säger n-ordet, rapporterar flera amerikanska medier.

Det händer mycket kring den 27-årige countrystjärnan Wallen för tillfället. Tennessee-sonens medverkan i det populära sketchprogrammet Saturday Night Live ställdes först in förra året då han fångades festandes utan mask på flera barer och en hemmafest i Alabama. Han deltog sedan i programmet den 5 december och parodierade då sitt festande. Nu har han återigen fångats på film när han säger ”n-ordet” till några vänner, skriver TMZ.

Den amerikanska nöjessajten TMZ har kommit över en video där stjärnan säger: “Take care of this pussy ass motherfucker. “Take care of this pussy ass n****.” Han ska säga dessa ord till några vänner efter en blöt kväll i Nashville. Videon ska ha spelats in av Wallens granne.

I ett uttalande skriver Wallen:

"Jag är skäms och ber om ursäkt. Jag använde ett oacceptabelt och olämpligt rasrelaterat skällsord och jag änskar att jag kunde ta det tillbaka. Det finns inga ursäkter för att använda den här typen av språk, någonsin. Jag vill verkligen be om ursäkt för att jag använde ordet. Jag lovar att bli bättre." Men den ursäkten räckte inte och videoklippet har lett till en kedjereaktion.

Wallen debuterade i TV-programmet The Voice 2014. Men där gick han inte särskilt långt, men det lade grunden för en fortstt musikkarriär och hans debutalbum If I Know Me (2018) låg så länge som 114 veckor på den amerikanska countrylistan. Den gick även upp till listans förstaplats. Uppföljaren Dangerous: The Double Album som släpptes nyligen gick direkt in högst upp på Billboards topp 200-lista.

gallery_large

Men efter händelsen i videoklippet har nu countrystjärnskottets skivbolag Big Loud Records lagt samarbetet på is. Hans låtar slutade också spelas på de största radiostationerna efter direktiv från stationernas ledning. Han togs också bort på Spotify och Apples officiella spellistor. Wallen kommer inte heller nomineras till några priser i vårens Country Music Awards. Artisten kommer inte att övervägas för någon "potentiell medverkan eller någon pristilldelning", skriver den amerikanska countryakademin i ett uttalande.

Fansen verkar dock inte ha övergett Wallen, hans skivförsäljning rusar trots motgångarna. Från tisdagen till onsdagen den senaste veckan ökade hans totala musikförsäljning med svindlande 1 220 procent, medan låtförsäljningen ökade 327 procent. Detta trots att mer eller mindre samtliga stora radiokanaler helt slutat att spela hans musik.

LÄS OCKSÅ: Ny studie: Musiken du hörde som 14-åring präglar dig mest


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA