x

Dokumentär om Britneys förmyndarskap släppt – går att se gratis

Dokumentär om Britneys förmyndarskap släppt – går att se gratis

En dokumentär om Britney Spears och det förmyndarskap hon stått under sedan det berömda sammanbrottet 2008 släpptes i fredags, skriver Rolling Stone.

Framing Britney Spears, som dokumentären heter, ingår i den anrika amerikanska tidningen The New York Times seriesatsning på undersökande dokumentärer. Spears har stått under i huvudsak sin fars förmyndarskap i 13 år. Ett rykte om att Spears skulle hållas "fången" och behandlas illa har förekommit under en tid i sociala medier. Och hashtaggen #FreeBritney lanserades som ett led i att påstått frigöra sångerskan från hennes far och hennes management.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Britney Spears (@britneyspears)

En av orsakerna till fansens spekulationer är Spears märkliga inlägg i sociala medier. En teori florerar som går ut på att popstjärnan skickar hemliga meddelanden till omvärlden i sina foto- och video-delningar. Rykten har också gått bland fansen om att Spears på något sätt skulle tvingas att uppdatera sociala medier med dessa märkliga inlägg. Men artistens sociala medier-ansvariga Cassie Petrey har sagt att hon lägger upp vad hon vill, när hon vill och hur hon vill.

"Britney ber 'inte om hjälp' eller lämnar hemliga meddelanden på sina sociala medier", skriver Petrey i ett inlägg och fortsätter: "Hon lever bara sitt liv helt enkelt och försöker ha roligt på Instagram."

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Cassie Petrey (@cassiepetrey)

En av de som deltagit i de #FreeBritney-demonstrationer som förekommit är hennes ex-man Jason Alexander. De gifte sig i Las Vegas 2004 och förblev gifta i endast 55 timmar (!). Alexander deltog också i de demonstrationer för Donald Trump som rasade i slutet av förra året, efter att den 74-årige kändisen förlorat presidentvalet till Joe Biden. Oklart är om Alexander också deltog i stormningen av Kapitolium.

Dokumentären Framing Britney Spears går att se på streamingtjänsten Hulu. De erbjuder en gratis testperiod på 7 dagar.

LÄS OCKSÅ: Praktiskt taget okänd skiva slår prisrekord


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA