x

Musikfestivalerna vi ser fram emot 2021 (om corona tillåter)

Musikfestivalerna vi ser fram emot 2021 (om corona tillåter)

Föreställ dig följande scenario: dina bästa vänner och dig tillsammans med tusentals andra människor, endorfinerna kickar in av lyckan, värmen finns där trots att klockan snart når midnatt och ditt favoritband spelar live på scenen framför dig.  

Finns det något bättre än musikfestivaler? Nä, tänkte väl inte det. Vi vet inte hur året kommer att utveckla sig, men trots osäkerheten är det några musikfestivaler som redan meddelat sina lineups. Några säljer redan biljetter. Så varför inte drömma sig bort till en sommar utan en pandemi? Här är några av de festivaler vi drömmer om! 
 
Primavera Sound, Barcelona 
Högst upp på vår lista ligger utan tvekan Primavera Sound! Tänk dig att kunna lyssna på band och artister som Tampe Impala, The Strokes, Tyler the Creator och Disclosure i vackra Barcelona. Biljetterna är tyvärr utsålda, men det finns en väntelista att skriva upp sig på! En festival som årligen toppar listorna över bästa festivaler. Sedan är det ju inte bara musiken att se fram emot – Barcelona är en vacker, sprudlande stad som är värd att spendera flera timmar i. 
 
Mad Cool, Madrid 
Ännu en festival i Spanien som vi knappt kan bärga oss till är Mad Cool Festival! En stor rock, indie och popfestival som hålls mitt i Madrid. I år kommer vi kunna se headliners som The Killers, Kings of Leon och Red Hot Chili Peppers! Denna festival finns det fortfarande biljetter till så varför inte säkra dina redan idag innan de tar slut? Om plånboken inte tillåter det kanske du ska se över ett billigt lån från Loanscouter SE? Det vill säga om du har förutsättningarna att återbetala lånet i tid såklart. 
 
Leeds Festival, Leeds 
En av Storbritanniens största rockfestivaler, Leeds Festival, är ytterligare en festival i Europa vi ser fram emot i augusti. Här kommer vi kunna se stora namn som Liam Gallagher och Queens of the Stone Age. För den som inte är rockfantast kan vi meddela att artister som Stormzy och Post Malone också kommer uppträda, och indieklassiker som Catfish and the Bottlemen och Two Door Cinema Club. Det om något är en lineup att skryta med tack vare att de inkluderar så många genrer på festivalen. 
 
Roskildefestivalen, Roskilde 
Vi kan inte se fram till en festivalsommar utan att nämna Roskildefestivalen i grannlandet Danmark! Roskilde är utan tvekan en av våra favoritfestivaler någonsin! Precis som med alla andra evenemang blev även festivalen inställd 2020, men vi hoppas på att vi kan komma iväg i år. På scenerna kommer artister som Kendrick Lamar och Tyler the Creator framträda, men även Doja Cat, Anderson. Paak & The Free Nationals och indiefavoriten The Strokes. 
 
Lollapalooza, Stockholm 
Om vi inte kommer iväg utomlands är vi lika glada ändå. Vi har ju trots allt fantastiska Lollapalooza  Stockholm att se fram åt. Ännu en gång är det Kendrick Lamar och Post Malone som är headliners, men vi kommer även kunna dansa till The Killers, Veronica Maggio och Zara Larsson. En sommarfestival vi verkligen ser fram emot!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA