x

Snubbe har förvandlat sin döda släktings skelett till en fullt fungerande gitarr

Snubbe har förvandlat sin döda släktings skelett till en fullt fungerande gitarr

En gitarrbyggare har förvandlat ett skelett till en fullt fungerande gitarr, skriver Metal Sucks.

Det låter helt perverst, men håll ut. En amerikansk snubbe som kallar sig Prince Midnight har tagit sin döda onkels skelett och förvandlat det till en gitarr – som faktiskt, under omständighterna, låter rätt bra.

Prince grekiske onkel Filip – det skrivs bara engelskans "uncle", så det är oklart om det är hans farbror eller morbror – var den som introducerade heavy metal för den unge Prince. Han ville därför hylla honom genom att förvandla honom (eller ja, resterna av honom) till en gitarr.

Onkel Filip omkom i en bilolycka som 20-åring. Resterna av honom har fungerat som undervisningsmaterial på en lokal högskola i Grekland. Men skolan hade inte längre användning för benresterna. Till följd av att familjen är grekiskt-ortodoxt troende så vill de inte kremera hans rester och inte heller betala hutlöst dyra omkostnader för en begravningsplats. Så Prince såg till att genomlida den enligt honom mycket komplicerade process att få hem Filips rester från Grekland till USA.

Så det gjorde han och resultatet kan ni se och höra nedan. Där Prince Midnight också spelar det norska black metal-bandet Darkthrones låt Transilvanian Hunger.

LÄS OCKSÅ: Kronofogden granskar musiker i kriminella miljöer – kapar åt sig Yasins musikersättning


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA