x

Elton Johns vapen mot vaccinmotståndare – ”så här nära inpå hittar ni ingen kändare”

Elton Johns vapen mot vaccinmotståndare – ”så här nära inpå hittar ni ingen kändare”

Elton John ställer upp i en vaccinreklam för den offentliga sjukvården i Storbritannien, skriver BBC

Elton John spelar sig själv i en reklamfilm från NHS (National Health Service) – en statlig organisation som hanterar Storbritanniens offentliga sjukvård. Filmen ska få landets medborgare att gå och vaccinera sig mot Covid-19.

Den 73-årige Elton ska redan ha fått vaccinet i det verkliga livet. I den humoristiska filmen agerar den brittiske rockstjärnan som att han provspelar för en reklam. "Lite mindre showbiz, Elton", säger en röst bakom kameran. Sedan "Lite mer showbiz, Elton", när pianisten tonar ned sitt skådespel lite väl mycket. Han försöker sig sedan på en imitation av den brittiske skådespelaren Michael Caine – som faktiskt är helt okej utförd. Provspelningen går inte så bra och Elton säger till sist: ”Så här nära inpå hittar ni ingen kändare än jag”. Då klipps nyss nämnde 87-årige Michael Caine in i bild, när han får en spruta med vaccin och konstaterar att det inte gör ont. Mannen bakom kameran konstaterar då i sin tur: "Okej, låt den lilla killen (Elton John) få veta att han inte fick jobbet."

Reklamen är en del i en bredare satsning för att möta vaccinmotstånd och skepticism i Storbritannien. Fler än 12 miljoner britter har i skrivande stund vaccinerats med minst en vaccindos.

LÄS OCKSÅ: Superstjärnans far dödad i smitningsolycka


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA