x

Rockikoner hyllar First Aid Kits cover i På Spåret

Rockikoner hyllar First Aid Kits cover i På Spåret

Rockgruppen Primal Scream hyllar First Aid Kits cover av deras låt i På Spåret.

Efter att The Hellacopters slutförde sin residens i Sveriges populäraste frågesportprogram hoppade Rebecca & Fiona in under ett avsnitt. Därefter var det dags för den uppskattade systraduon First Aid Kit, som knappast är några noviser i vare sig detta eller något annat sammanhang.

Fredagens På Spåret-avsnitt var det andra i ordningen med systrarna Söderberg som huskapell. Den här gången tog de sig an den ganska nyligen avlidne Anita Lindbloms klassiker Sånt Är Livet. För att sedan med hjälp av Erik Lundin ge sig på Public Enemys He Got Game, som inkorporerar delar ur den Stephen Stills-skrivna Buffalo Springfield-låten For What It's Worth (Stop, Hey What's That Sound) från 1966.

Se uppträdandena nedan. Artikeln fortsätter under videoklippen.

Men det är First Aid Kits första avsnitt förrförra fredagen som har fått internationella storstjärnor att reagera. Duon inledde sitt vikariat som husband genom att tolka en skotsk 90-talsklassiker. Resan i programmet gick till Glasgow och systrarna gav sig på Primal Screams Movin’ On Up från 1991.

Duon smög också in gitarrslingan ur Glasvegas hit Geraldine från 2008. Samma Glasvegas som hade svenskan Jonna Löfgren som trummis mellan åren 2010–2020.

Några som verkade gilla covern är Primal Scream själva.

"Vacker version av Movin’ On Up, tack damer", skriver de på Twitter och länkar till ett videoklipp ur programmet.

Nästa vecka är det säsongsavslutning och final i det populära frågesportprogrammet. Då är det Zara Larsson som intar scenen.  

LÄS OCKSÅ: Se Thåströms Hellacopters-samarbete – "Det är han från KSMB va?"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA