x

The Prodigy-dokumentär på gång – ”filmen kommer bli lika vild som bandet”

The Prodigy-dokumentär på gång – ”filmen kommer bli lika vild som bandet”

En dokumentär om de brittiska dansmusikpionjärerna och big beat-förkämparna The Prodigy är på gång, skriver Billboard.

Filmen produceras i samarbete med Maxim och Liam Howlett, de kvarvarande delarna av gruppen. Filmen regisseras av den tidigare The Prodigy-bekantingen Paul Dugdale – som regisserat konsertfilmer med storheter som The Rolling Stones, Coldplay och Paul McCartney.

– Filmen kommer bli lika vild som gruppen, säger Dugdale i ett pressmeddelande. En mörk film periodvis, kraftfulla taktbyten, det kommer vara en visuell attack också, stilistiskt slående, samtida och utmanande. Vi vill att besökarna ska lämna biografen som om de precis har gått av en bergodalbana.

Inget premiärdatum är ännu satt, men detta är det första större projektet från The Prodigy sedan gruppmedlemmen Keith Flint tog livet av sig i mars 2019. Produktionen av filmen drar igång under våren.

I ett gemensamt uttalande skriver Maxim och Liam:

"Vi gör en dokumentärfilm om bandet … va fan då rå? Efter den förkrossande förlusten av vår bror Keef (Keith Flint, reds. anm.) 2019 känns tiden nu rätt för oss att berätta vår historia om vårt band, berätta allt, precis allt … Det är en story om den kaotiska och oroande resan för vårt gäng, vårt band, folkets band – The Prodigy. Eller enkelt uttryckt en historia om bröder med ett uppdrag att skapa oväsen … att sätta eld på människors själar och spränga ljudsystem världen över … det är fan det! Filmen kommer att skapas med samma integritet som vår musik – kompromisslös, rå och ärlig … Den här är för Keef!"

LÄS OCKSÅ: Rockikoner hyllar First Aid Kits På Spåret-cover


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA