x

Bättre ljud för hemmakonserten

Bättre ljud för hemmakonserten

När TV-ljudet behöver uppgraderas är en sladdlös soundbar allt oftare alternativet många vänder sig till. Ett mer kraftfullt ljud utan att du behöver snubbla ut chips och dipp över parketten när det vankas Mello.

De flesta (för att inte säga alla) TV-apparater har idag inbyggda högtalare som storleksmässigt är i minsta laget för att leverera en ljudupplevelse som matchar det som visas på skärmen. Det blir helt enkelt för ynkligt, inte minst när man vill köra musikvideo-race på YouTube, plöja lite KEXP eller se Talking Heads klassiska konsertfilm Stop Making Sense för 79:e gången. När det kommer till att uppgradera ljudet till TV:n finns det en rad olika alternativ och för den som är allergisk mot kablar är många gånger en soundbar det bästa alternativet. 

Ljudjätten JBL har med sin Bar 5.0 MultiBeam just lanserat en produkt som kombinerar en rad olika tekniska landvinningar. Bland annat utlovas en 3D-surroundupplevelse som möjliggörs tack vare en korsbefruktning mellan Virtual Dolby Atmos och JBL:s egenutvecklade MultiBeam-teknik. En annan intressant faktor är att ljudlimpan har en subwoofer inbyggd vilket lär garantera ett tämligen trevligt tryck utan att separat basbomb behövs anslutas.

gallery_large

JBL lovar också att deras soundbar är kompatibel med alla tillgängliga flerrumssystem vilket förstås är goda nyheter för alla som redan har ett av dessa.

Om detta är en teknisk innovation som kommer förändra hemmet som vi känner det återstår att se. Men förvänta er att höra mer spännande info om denna avlånga högtalare här på GAFFA.se.

LÄS OCKSÅ: Biggie-dokumentär kommer till Netflix


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA