x

Här avbryts Mustasch-intervju efter frågor om sexuellt ofredande-dom

Här avbryts Mustasch-intervju efter frågor om sexuellt ofredande-dom

Mustaschs pressansvariga avbryter en Aftonbladet-intervju efter frågor om frontmannens dom för sexuellt ofredande.

Mello-aktuella Mustasch intervjuas av Aftonbladet inför bandets deltagande i tävlingen på lördag. Men när reportern ställer allt fler frågor om det brott som frontmannen Ralf Gyllenhammar dömdes för 2018 så utlöser bandets pressansvariga det "avståndslarm" som deltagare och personal i festivalen utrustats med och ett pipande ljud låter.

LÄS OCKSÅ: Artist dömd för sexuellt ofredande klar för Melodifestivalen

Den 54-årige Gyllenhammar dömdes för att ha efter att repeterade gånger ha kommenterat en då 25-årig kvinnas utseende och därefter ha satt en ölflaska i hennes urringning, under en reklaminspelning 2017. Han dömdes till 10 000 kronor i dagsböter. Året efter domen tryckte bandet upp t-shirtar som anspelade på händelsen – ett foto på en ölflaska mellan två kvinnobröst och bandets logga ovanpå.

I intervjun säger Gyllenhammar att han bett om ursäkt till kvinnan och att t-shirten inte var en bra idé. "Men ska vi prata musik eller juridik?", säger han också. Reportern hinner ställa ytterligare några frågor innan intervjun avbryts av bandets pressansvariga.

Gyllenhammars brott ska inte stoppa bandet från att delta i Melodifestivalen, säger tävlingsproducenten Karin Gunnarsson i en intervju med tidningen. Reportern berättar då om t-shirtarna och att "brottsoffret hånats" och frågar om det verkar som att Gyllenhammar sonat sitt brott?

– Jag kan bara säga att det är sjukt smaklöst och väldigt opassande, säger Gunnarsson.

HÄR kan ni se och läsa intervjun.

KRÖNIKA: Movember är över – SVT:s ursäkt håller inte


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA