x

Svenska indieveteraner släpper barnplatta – "Vi har gjort en skiva som hela familjen kommer gilla"

Svenska indieveteraner släpper barnplatta – "Vi har gjort en skiva som hela familjen kommer gilla"

Genom åren har Martin Fogelström spelat i många olika konstellationer, bland annat Sibille Attar, First Aid Kit och med Anna Järvinen. Paulo Vidal har i sin tur varit involverad i diverse släpp från indiebolaget Labrador Records.

I över 15 år har dessa två också spelat in musik på skoj i Martins kök. När andra mer seriösa band och musikaliska projekt har avlöst varandra har Paulo och Martin ändå alltid kunnat ses och spela musik bara för att det är roligt. En dag hade Paulo skrivit en barnlåt och i vanlig ordning kopplade Martin in micken och tryckte på rec.

Nästan tre år och elva barnlåtar senare är debutskivan Brandbilar Och Poesi klar. Duon kallar sig för Tigern & Kobran och Martins kök byttes ut mot en välrenommerad studio i Gröndal.

– Vi hade nog inte tänkt att det skulle bli en skiva först men det var så roligt att skriva barnlåtar. Det var märkligt, det var som att en propp släppte och plötsligt kunde jag skriva en ny låt varje kväll, säger Paulo, i ett pressmeddelande.

Men duon är inte ensamma på skivan. 15 andra musiker och vänner bidrar med allt från blås, stråkar, slagverk, tvärflöjt, pedalsteel och så vidare.

– Vi ville att det skulle bli på riktigt och då måste du göra det på riktigt, säger Martin i samma pressmeddelande och fortsätter:

– Sen är det ju lite märkligt det här med att musik för barn är så jobbig för oss föräldrar att lyssna på. När vi var små på 70- och 80-talet var det ju inga konstigheter. Men någonstans på vägen blev mycket av barnmusiken outhärdlig. Vi har gjort en skiva som hela familjen kommer gilla, det kan jag garantera.

Texterna på skivan bär på teman som hur det känns när du har bråkat med en kompis, föräldrar som inte lyssnar och syskonkärlek.

– Ja, det känns ju som att det är den andra pusselbiten om du vill göra något som alla i familjen ska gilla. Att du tänker till lite kring texterna. Jag hoppas att vi har hittat precis rätt, säger Paulo.

Medverkande:

Dennis Egberth: Trummor, sång

Victor Hvidfeldt: Bas, fiol, sång

Mattias Gustavsson: Bas

Malin Dahlström: Sång

Helena Alsterhed: Sång

Sarah Assbring: Sång

Daniel Kurba: Piano

Andreas Stellan: Orgel, sång

Lisa Isaksson: Tvärflöjt, sång

Joakim Agnas: Trumpet

Marco Regazzoni: Trombon

Andil Dahl: Saxofon

Reine Fiske: Elgitarr

Magnus Almqvist: Slagverk

Anders af Klintberg: Pedalsteel

Carolina Grönholm: Animation och illustration

Robin Bergelt: Illustration

Per Kristiansen: Foto

Manuel Vidal: Stylist

Philip Granqvist: Mastering

Lyssna på skivan:

KRÖNIKA: Bojkotter driver konstnärer längre bort från konsten


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA