x

Så fungerar kortförsäkringar för evenemang

Så fungerar kortförsäkringar för evenemang

Med ett kreditkort betalar du dina köp i efterskott med hjälp av en månadsfaktura. Som kreditkortsägare får du ta del av fördelar likt en inkluderad reseförsäkring samt ibland även ett evenemangsskydd. För att täcka sina kostnader får kortutfärdaren ta del av extraavgifter för ränta såvida du väljer att delbetala, och ibland även en valutaväxlingsavgift om du betalar med utländsk valuta.

Efter denna mycket förenklade förklaring gällande hur ett kreditkort fungerar ämnar vi prata mer om just evenemangsskyddet, som inkluderas hos ett flertal kreditkortsutfärdare.

Vad är ett evenemangsskydd?

Ett evenemangsskydd ger dig ersättning för avbokningskostnaderna såvida du eller någon i ditt sällskap drabbas av en sjukdom, ett olycksfall eller någon annan plötslig samt oförutsägbar händelse som gör att du eller hela gruppen inte kan delta på evenemanget.

Som evenemang inkluderas bland annat musikkonserter, idrottstillställningar samt mässor.

Tips: På KreditkortGuiden kan du läsa mer om kreditkort med bra kortförsäkringar som lämpar sig väl för personer som ofta besöker musikkonserter. På samma webbsida återfinns även smidiga jämförelsetabeller med mål att du ska få en bra överblick gällande vilket kreditkort som lämpar sig bäst för ditt konsumtionsmönster.

2 kreditkort med bra evenemangsskydd

1. Collector EasyLiving

  • Gratis första året (därefter 195 kr/år)
  • Rabattprogram som inkluderar över 300 nätbutiker.

Den evenemangsskydd som inkluderas med Collector EasyLiving täcker avbokningskostnaderna med upp till 10 000 kronor per försäkrad, eller 30 000 kronor per kort. Evenemangsskyddet är kostnadsfritt och aktiveras per automatik såvida du betalar biljetterna med kreditkortet.

Evenemangsskyddet kan dock endast nyttjas vid olycksfallsskada, akut sjukdom eller dödsfall och inte vid ånger. Dessa regler gäller för alla kreditkortsutfärdare som erbjuder evenemangsskydd. Nedan följer ett antal viktiga attribut för Collector EasyLiving.

Collector EasyLiving kreditkort

Årsränta

18,68 %

Årsavgift

195 kr (gratis år 1)

Högsta kredit

100 000 kr

Lägsta inkomst

120 000 kr

Evenemangsskydd

Inkluderas

2. Re:member Flex

  • Ingen årsavgift.
  • Kostnadsfria shoppingförsäkringar inkluderas.

Re:member Flex evenemangsförsäkring kostar 129 kronor årligen, och är en del av ett trygghetspaket som även inkluderar förlängd allrisk samt en prisgaranti på 90 dagar. Evenemangsförsäkringen aktiveras såvida du betalar biljetterna med kreditkortet, och gäller bland annat vid sjukdom, olycksfallsskada eller dödsfall.

Nedan följer viktiga attribut för Re:member Flex.

Re:member Flex kreditkort

Årsränta

8,12 - 21,62 %

Årsavgift

0 kr

Högsta kredit

150 000 kr

Lägsta inkomst

100 000 kr

Evenemangsskydd

129 kr/år

Exempel på hur mycket det kostar att gå på konsert

  1. Rolling Stones: En biljett kostar i genomsnitt cirka 5 500 kronor.
  2. One Direction: En biljett kostar i genomsnitt cirka 3 500 kronor.
  3. Maroon 5: En biljett kostar i genomsnitt cirka 3 000 kronor.
  4. Eagles: En biljett kostar i genomsnitt cirka 2 900 kronor.
  5. Beyoncé: En biljett kostar i genomsnitt cirka 2 600 kronor.
  6. Fleetwood Mac: En biljett kostar i genomsnitt cirka 2 500 kronor.

För vem passar ett evenemangsskydd?

Evenemangsskydd lämpar sig bäst för personer som frekvent besöker musikkonserter eller andra typer av påkostade evenemang. Om man har en evenemangsförsäkring måste man även vara noggrann, då försäkringsbolaget alltid kräver ett intyg för att en utbetalning ska ske.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA