x

Se Mustasch be om ursäkt i video

Se Mustasch be om ursäkt i video

Mustasch ber om ursäkt för domen för sexuellt ofredande och det efterföljande t-shirt-trycket i ett videoklipp på bandets Facebook-sida.

"Med anledning av det som har skrivits om mig och bandet Mustasch det senaste dygnet så vill vi göra ett förtydligande", säger bandets frontman Ralf Gyllenhammar i klippets inledning.

Och fortsätter:

"Jag är dömd för en händelse som inträffade 2017. Jag har erlagt dagsböter och då bad jag vederbörande om ursäkt, och nu passar jag på att göra det igen: Ursäkta, förlåt, det var inte meningen att kränka eller ofreda. Vidare så tar hela det här bandet Mustasch på sig ansvaret för den här vidriga, idiotiska tröjan som vi lät trycka upp. Den fanns en kort tid i vårat sortiment men är borttagen sedan mycket länge. Vi ångrar bittert och djupt att vi ens tryckte upp den här jävla t-tröjan."

Enligt Aftonbladet ska ett 40-tal kvinnor ha kontaktat SVT gällande bandets deltagande i Melodifestivalen. Även andra musiker har uttalat sig, bland annat rockartisten Scarlet. På Facebook skriver hon:

"Har du en plattform att höras på så använd den till att göra nytta och sluta vara ett fucking svin",

Detta skriver hon ovanför ett videoklipp som föreställer hennes partner Martin Westerstrand i Lillasyster, som också de deltar i Melodifestivalen. Westerstrand pratar i klippet under en konsert om hur det är att vara kvinna i rockbranschen och kritiserar de män som ofredar kvinnor.

Westerstrand och Mustasch är kollegor och har tidigare samarbetat. För en tid sedan lade Mustasch upp ett videoklipp på Facebook där Westerstrand jammar tillsammans med bandet.

 

LÄS OCKSÅ: Brottsoffrets vädjan till SVT: "Det är en skam att de får ställa upp"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA