x

Håll ett öga på ditt blodtryck medan musiken spelas

Håll ett öga på ditt blodtryck medan musiken spelas

När musik spelas påverkar det inte bara vår sinnesstämning, även kroppen påverkas faktiskt rent fysiskt. Fram till idag har det varit svårt att uppskatta exakt hur mycket hjärtat bultar när Eros Ramazzotti tar i för fulla muggar, men med hjälp av en app kommer detta framöver bli något enklare. 

Kent när tonårskärleken tagit slut, Metallica när det ska lyftas tungt på gymmet – ja att musik påverkar vår kropp och själ är ingen hemlighet. Exakt i vilken utsträckning är inte lätt att svara på men med hjälp av modern teknik kommer man framöver åtminstone kunna bilda sig ett hum.

Samsung har nu uppdaterat sina smarta klockor Watch3 och Watch Active2 med sensorer som tillsammans med en uppdatering av appen Samsung Health kommer möjliggöra mätning av både EKG och blodtryck. Vad som bör sägas är att dessa mätningar inte på något sätt är tänkta att ersätta några läkarbesök, så om du har misstankar om dåliga värden bör du fortsättningsvis besöka närmsta mottagning för kontroll. Appen är dock CE-märkt vilket innebär att den uppfyller de krav som gäller beträffande hälsa, säkerhet och miljö i 28 olika länder i EU, så några pajasgrejer är det inte tal om.

Före köp ska du vara medveten om att klockorna behöver kalibreras med en traditionell blodtrycksmätare innan du kommer kunna göra korrekta mätningar.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA