x

Spotify på väg i HiFi-version

Spotify på väg i HiFi-version

Det ser ut som att världens största plattform för strömmad musik slutligen valt att höja ribban för sin ofta kritiserade ljudkvalitet. Detta är Spotify HiFi – strömmad musik med förlustfri kvalitet.

Ända sedan Spotify lanserades för över ett decennium sedan har åtskilliga kritiska röster menat att ljudkvaliteten inte levt upp till de förväntningar man kan förvänta sig från världens största musikplattform. Enligt den svenskutvecklade jätten tyder allting på att det snart kommer bli ändring på detta.

På sitt egenarrangerade virtuella event Stream On avslöjades vad som förmodligen kommer täppa igen truten på åtskilliga audiofiler världen över; Spotify kommer senare under året finnas tillgängligt i en version som levererar sitt enorma musikbibliotek i förlustfri CD-kvalitet. Den nya, krispigare versionen av Spotify utlovas finnas tillgängligt både i sin klassiska App-version men även högtalare som har Spotify Connect kommer kunna dra nytta av de nya hästkrafterna.

Spotify HiFi kommer till en början endast vara tillgängligt för en utvald marknad vilket förhoppningsvis inkluderar oss här i Sverige (allt annat vore väl nästan vansinne?). Beträffande månadskostnad för detta nya abonnemang har Spotify, liksom när det kommer till att avslöja releasedatum, valt att vara förtegna. Men en gissning är att vi nog kan räkna med en prisbild runt 20 dollar per månad, precis som konkurrenten Tidal Masters idag tar betalt av sina användare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA