x

Se Zara göra svensk 80-talsklassiker – internationell artist-trojka avslutade På Spåret

Se Zara göra svensk 80-talsklassiker – internationell artist-trojka avslutade På Spåret

Fredagens säsongsavslutning av På Spåret stoltserade med musikaliska inslag med både First Aid Kit och Zara Larsson.

First Aid Kit fortsatte sitt residens som husband i en säsong som sett både Little Dragon, Franska Trion och The Hellacopters hålla i den musikaliska taktpinnen. Med sig hade systrarna Söderberg denna gång ingen mindre än Zara Larsson.

Första uppträdandet inleddes med Over The Rainbow, från filmen Trollkarlen Från Oz (1931), då Spåret-resan gick till Honolulu på Hawaii, som var hem till Israel Kamakawiwoʻole. Han bakade som bekant in delar av låten i sitt berömda medley Somewhere Over The Rainbow/What A Wonderful World. First Aid Kit inledde med slingan ur den låten för att sedan sömlöst glida över i låten The Rose, från filmen med samma namn, med den Honolulufödda Bette Midler i huvudrollen som den Janis Joplin-liknande stjärnan Mary Rose Foster.  

I avsnittets andra musikframträdande gjorde Zara Larsson systrarna Söderberg sällskap och framförde en 80-talsklassiker på svenska, ett språk det var längesedan vi hörde Larsson sjunga på. Hon tog sig an Freda'-hitten I En Annan Del Av Världen, som också fylldes ut med delar ur en annan av bandets låtar, Allt Man kan Önska Sig.

Säsongens final vanns av en duo bestående av det gamle nyhetsankaret Claes Elfsberg och den tidigare skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg. 

LÄS OCKSÅ: Sabatons samarbete med Försvarsmakten stoppades – "rysskräcken lever helt klart kvar"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA