x

Kent-bekanting tar över ordföranderollen

Kent-bekanting tar över ordföranderollen

Den före detta Kent-gitarristen och managern Martin Roos tar över ordföranderollen i Svensk Live, skriver intresseorganisationen i ett pressmeddelande.

Svensk Live är en intresseorganisation som arbetar för att förbättra villkoren för den svenska livemusikscenen. Roos tar överordförandeklubban efter avgående Andreá Wiktorsson.

Roos spelade gitarr i Kent mellan åren 1991–1995, parallellt med musicerandet började han jobba inom musikbranschen. Han blev manager åt Kent 1997 och förblev så till bandet lades ned 2016. Han har sedan tidigare ingått i Svensk Lives styrelse.

– Det känns otroligt kul och hedrande att bli vald till styrelseordförande i Svensk Live. Jag har under det gånga turbulenta corona-året tillsammans med styrelsen och kansliet engagerat mig i den kris livebranschen nu befinner sig i. Arbetet har gett resultat och Svensk Live har gjort skillnad och har gett medlemmarna en tydlig röst, säger Martin i pressmeddelandet.

– Samtidigt som vi måste hantera krisen här och nu, fortsätter han, måste vi orka att blicka framåt och se vad för möjligheter som finns bortom pandemin. Vi måste klara av att både vara operativa här och nu och arbeta än mer långsiktigt för att bli hållbara över tid.

LÄS OCKSÅ: Se Zara göra svensk 80-talsklassiker – internationell artist-trojka avslutade På Spåret


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA