x

Nystartat produktionsbolag gör skillnad i musikvideo-världen

Nystartat produktionsbolag gör skillnad i musikvideo-världen

Det nystartade produktionsbolaget Meraki Sthlm gör musikvideos åt svenska stjärnor, skriver DN.

Musikvideor är inte direkt samma hårdvaluta som under MTV:s glansdagar men framväxten av plattformar som Youtube har gjort att musikvideor fått något av ett uppsving.

I Sverige har denna utveckling också gett upphov till dett nystartade produktionsbolaget Meraki, som gjort videor till bland andra Dree Low, Jireel och Yasin. Bakom bolaget står duon Entisar Mohammednur och Hajan Jabar.

– Vi gjorde musikvideor utan att veta vad vi höll på med. Jag kastades in i det och började regissera. Jag visste ingenting, jag bara skrek: "Upp med hakan! Stå där!", säger Mohammednur till DN.

Duon lessnade på att utnyttjas i branschen och fick samtidigt förfrågningar om att göra musikvideor, detta ledde till att de startade det egna produktionsbolaget Meraki. I videon till Yasins låt Applause låter de fyra tjejer vara i mittpunkten och det har bara varit kvinnor framför och bakom kameran. Duon har tagit ett steg bort från gangsterrappens klichéer och har medvetet valt att inte ha vapen eller droger i sina videor.

Nu är duon Entisar Mohammednur och Hajan Jabar aktuella med en video till Ellen Bergelins låt Hon.

LÄS OCKSÅ: Oskyldig musiker får fortfarande hot för omtalat dödsfall


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA