x

Priserna för Daft Punk-album skjuter i höjden

Priserna för Daft Punk-album skjuter i höjden

Det verkar som att det gått inflation i priset på Daft Punk-album sedan nyheten om duons uppbrott, i alla fall om man ska tro prissättningen på duons dubbelalbum Random Access Memories den välkända marknadsplatsen Discogs.  

Albumet kom 2013 och det är i vinyl-format som den går allra dyrast. Kanske är det några säljare som försöker sig på en rövare, likt de som köpte den begränsade Lidl-merchen som såldes under en kort period förra året och sedan sålde dem för hutlösa priser på andrahandsmarknaden. En marknad som det sedan visade sig hade mättats – ingen var så intresserad av att köpa så mycket Lidl-merch till så dyra priset.  

Det dyraste exemplaret av albumet går för dryga 10 miljoner kronor, vilket troligtvis är en "trollning" eller ett misstag. Men i övrigt går albumet för så mycket som 100 000 ner till runt 2000 kronor. Många exemplar placerar sig runt 4000–5000 kronor. Innan gruppens tillkännagivande att de skulle splittras gick dubbelvinylen för cirka 500 kronor. I en försäljning i januari på Discogs, den sista innan tillkännagivandet, gick albumet för cirka 340 kronor.

Enligt Discogs själva är Random Access Memories det album som varit mest eftertraktat på marknadsplatsen under 10-talet. Det vill säga det album som flest har köpt eller velat köpa. Det är också det mest sålda albumet i Amazons historia.

Även priserna för resten av bandets diskografi har rusat och ligger ungefär på samma nivå som genomsnittspriset för Random Access Memories.

LÄS OCKSÅ: Daft Punk lägger ner – se avskedsvideo


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA