x

Statement ställer in

Statement ställer in

Efter att ha behövt flytta fram förra årets festival, tvingas nu Föreningen Statement ställa in även 2021 års upplaga på grund av den fortfarande rådande pandemin.

– Pandemin och patriarkatet är två riktigt svårtacklade motståndare, och med rådande omständigheter ser vi inte att vi kan arrangera festivalen i år, säger festivalens grundare Emma Knyckare i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Men vår kamp mot patriarkatet fortsätter, och vi har riktigt spännande saker på gång.

Beslutet att skjuta fram festivalen ett år togs av arrangören då man på grund av pandemin bedömde att det inte gick att genomföra på ett säkert sätt under sensommaren 2020. Utvecklingen sedan dess med fortsatta restriktioner av allmänna sammankomster och införandet av pandemilagen, innebär att festivalen som skulle arrangeras den 3 - 4 september på Bananpiren i Göteborg nu måste ställas in.

– Att flytta fram festivalen ett år var ett beslut grundat i hopp om att situationen skulle se annorlunda ut under 2021, men det vi har fått konstatera är att det inte är en möjlighet för oss att arrangera en festival under 2021, säger Emma Knyckare.

 De biljettköpare som valde att behålla sina biljetter när festivalen flyttades fram kommer att bli kontaktade via mejl.

LÄS OCKSÅ: Känd artist inblandad i vansinnesfärd


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA