x

Är detta lösningen för livestreamade konserter?

Är detta lösningen för livestreamade konserter?

Eftersom i princip exakt alla idag har en smartphone som är försedd med kamera så filmar vi som aldrig förr. Ingen telefon i världen slår dock en dedikerad kamera och nu har Canon lanserat en som riktar sig direkt till hemmafotografen.

Musik och video-material fortsätter att svälla över internet och vi konsumerar allt mer av den via plattformar som YouTube, Instagram och TikTok. Hemmatillverkningen av ljud och rörlig bild ökar därför också i samma rasande takt, men ofta begränsas den av telefonens inte alltid optimala kvalitet.

Canons nya EOS M50 Mark II är en videokamera avsedd för att förenkla tillvaron för just hemmasnickaren. Den är nämligen gjord för att producera och dela material på de sociala plattformarna.

gallery_large

Till skillnad från många av Canons traditionella, större kameror är EOS M50 en mer kompakt historia som detta till trots är fullt kapabel att filma i hög 4K-upplösning – både horisontellt och vertikalt. Det fiffiga är att den även kan live-strömma i HD-kvalitet vilket givetvis blir oerhört praktiskt om man exempelvis vill sända en konsert live på YouTube.

Kameran kan styras via WiFi eller Bluetooth vilket förenklar för den som direkt vill kunna dela sitt filmade material. Tack vare dessa två anslutningsmöjligheter kan du även styra kameran direkt från din telefon. 

Canon EOS M50 Mark II börjar säljas runt 25 mars.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA