x

Få musikvideon att sticka ut – animera dina gamla familjefoton

Få musikvideon att sticka ut – animera dina gamla familjefoton

Ny teknik låter dig väcka helt nytt liv till dina gamla bilder. Priset för detta? Vad sägs om noll kronor?

När det kommer till att skapa kreativa musikvideor har nog snart det mesta testats. Samtidigt som desperationen inför att sätta rörliga bilder till den nya singeln ökar sitter många av oss med hårddiskar till brädden proppade med gamla foton vi inte vet vad vi ska göra av. Ett smart sätt att sticka ut ur mängden är att hoppa på det allra senaste och det är här onlinetjänsten MyHeritage kommer in. Dessa erbjuder nämligen animering av dina foton – gamla som nya. Företaget, som mest är kända för sin online-baserade släktforskning, har nu introducerat en israelisk DeepFake-teknik som möjliggör animering av ansikten.

Det hela fungerar tämligen enkelt. Om du redan är registrerad hos MyHeritage laddar du bara upp bilden till deras Deep Nostalgia-tjänst. Den artificiella intelligensen börjar sedan att arbeta och några minuter senare har du ett litet videoklipp med ett nu animerat ansikte färdigt.

gallery_large

Resultaten är ofta lika övertygande som bisarra och enda haken är väl egentligen att du måste ha ett registrerat konto hos MyHeritage – ett företag som knappast är kända för att ta väl hand om sin användardata.

Om detta låter skojigt är det bara att besöka denna länk där du både kan ladda upp din bild samt registrera ditt konto för en kostnadsfri prova-på-period.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA