x

Se trailern till kommande The Smiths-film

Se trailern till kommande The Smiths-film

"The Smiths"-filmen har fått Morrisseys godkännande och har snart premiär, skriver Pitchfork.

Filmen Shoplifters Of The World bygger löst på en händelse då ett The Smiths-fan planerade att kapa en radiostation i Denver 1988 och under pistolhot tvinga programledaren att endast spela The Smiths-låtar.

Bakom filmen står Joe Manganiello, som känns igen från sin roll som varulv i vampyr-serien True Blood och som strippa i de två Magic Mike-filmerna. För regin står Stephen Kijak, som tidigare regisserat en rad musikdokumentärer. Manganiello spelar själv radio-DJ:n i filmen och The Smiths-fanet spelas av Ellar Coltrane, som bland annat figurerat i den episka uppväxtfilmen Boyhood, från 2014.

I ett pressmeddelande beskrivs filmens story som följer:

"Fyra vänner sörjer The Smiths plötsliga uppbrott under sommaren 1987 och ger sig ut i natten för att festa och begråta den musikaliska förlusten. Samtidigt tar ett passionerat The Smiths-fan över den lokala radion och tvingar under pistolhot stationen att bara spela bandets låtar. The Smiths-låtarna som spelas på radion blir ett soundtrack till vännernas vilda resa, som kommer med insikter som kommer att förändra dem för alltid."

Den händelse som ligger till grund för filmen ska enligt rykten också utgöra grunden till komedin Airheads från 1994. Då en osajnad rocktrio, spelad av Brendan Fraser, Adam Sandler och Steve Buscemi, bryter sig in i en radiostation och tvingar dem att spela deras musik. På soundtracket till den filmen levererade otippat nog thrash metal-bandet Anthrax en cover på The Smiths låt London.

Shoplifters Of The World har varit på gång länge. Redan 2016 tillrättavisade Manganiello nöjessajten Showbiz411 när de i en text om den kommande filmen kallade The Smiths som ett "punkband".

"Rock eller brittisk indie", skrev han då. Och fortsatte: "man kan kanske till och med kalla dem new wave, men definitivt inte punk. Ni har en del Spotify-läxor att göra idag."

Se trailern till Shoplifters Of The World nedan.

LÄS OCKSÅ: Se Sveriges enda rockstjärna balla ur helt – "vi ska korsfästa vårt kött"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA