x

Generation Z vill se Eminem “cancelled” – rapparen svarar med video

Generation Z vill se Eminem “cancelled” – rapparen svarar med video

Rapparen Eminem och hans texter har länge varit en måltavla för kontrovers. Den här gången hamnar rapparen under lupp hos en ny generation, generation Z, personer födda mellan 1997 – 2012. 

På den populära appen TikTok har Eminems texter blivit ett ämne för debatt. Personer som faller in i generation Z menar att hans texter är kontroversiella och problematiska och att Eminem nu borde bli “cancelled”. En av rapparens texter som fått mycket uppmärksamhet på TikTok är från singeln Love The Way You Lie, en låt som Eminem gjorde tillsammans med Rihanna 2010. Det stycket i texten som fått mest kritik är där Eminem sjunger att han ska binda fast sin flickvän vid sängen och bränna ned huset om hon försöker lämna honom igen. Här utpekas Eminem som kvinnohatare och att han glorifierar våld mot kvinnor. 

Diskussionen som fick fäste i februari har fått rejält med mothugg. Personer som tillhör millennium-generationen, födda mellan 1981 - 1996, menar att det är omöjligt att "cancla" någon som i hela sin karriär har haft som avsikt att vara provokativ, och att generation Z nu borde blir “cancelled” för att motarbeta Eminem. 

I fredags gick Eminem själv ut med en video där han med hjälp av sin låt Tone Deaf från senaste skivan Music To Be Murdered By - Side B svarar på kritiken. Videon är en animerad lyric-video där rapparen bland annat sjunger “you think getting rid of me is a piece of cake, I’m harder than finding Harvey Weinstein a date”.

Se videon här:

LÄS OCKSÅ: Statement delar ut 100 000 kronor till separatistisk kultur – istället för festival


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA