x

Mumford & Sons-medlem tar time-out efter högerradikal hyllning

Mumford & Sons-medlem tar time-out efter högerradikal hyllning

Mumford & Sons gitarrist och banjospelare Winston Marshall tar en paus från det brittiska folkrockbandet efter hyllnings-tweet till kontroversiell författare, skriver Consequence Of Sound.

I lördags tweetade Marshall till den omstridde, högerradikale författaren Andy Ngo och prisade honom för hans bok Unmasked: Inside Antifa’s Radical Plan to Destroy Democracy. Han kallade Ngo en "modig man" och skrev att han slutligen hunnit läsa klart denna ”viktiga bok”. Tweeten har senare raderats.

Ngo har gjort sig känd för att bagatellisera högerextremt våld medan han ivrigt och ständigt varnar för våldet på den politiska vänstersidan. Mycket av innehållet i hans nya bok har kritiserats för att vara vinklat och partiskt.

Marshalls bokhyllning fick många att reagera och kritiken mot honom har varit starkt. Nu meddelar han alltså att han tar en paus från bandet. På Twitter skriver han:

"De senaste dagarna har jag bättre förstått den smärta jag har orsakat genom att rekommendera denna bok. Jag har kränkt inte bara en massa människor jag inte känner utan även dem närmast mig, mina bandkamrater inkluderade, och för detta är jag så ledsen. Som en konsekvens av detta kommer jag ta en paus från bandet och granska mina blinda fläckar."

"För tillfället bör ni förstå att jag inser hur min rekommendation kan ses som ett godkännande av hatiskt, splittrande beteende. Jag ber om ursäkt, det var inte min mening."

gallery_large

Mumford & Sons har tidigare hamnat i politiskt blåsväder. År 2018 ställde Marshall och bandkollegorna Ben Lovett och Ted Dwane upp på bild, från deras studio, tillsammans med den kontroversielle, manschauvinistiske filosofen Jordan Peterson.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Jordan B. Peterson (@jordan.b.peterson)

LÄS OCKSÅ: Generation Z vill se Eminem "cancelled" – rapparen svarar med video


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA