x

Indieveteran gör musik till ex-akademiledamots Dramaten-pjäs

Indieveteran gör musik till ex-akademiledamots Dramaten-pjäs

Sibille Attar skriver musiken till den prisade författaren Sara Stridsbergs nyskrivna pjäs, rapporterar DN.

Repetitionerna av förre detta akademiledamoten Stridsbergs nyskrivna pjäs Sårad Ängel pågår för fullt. Pjäsen regisseras av Rebecka Hemse och i rollerna ser vi Göran Ragnerstam och Melinda Kinnaman. Föreställningen handlar om en dotter och hennes far och deras gemensamma historia under en livstid.

Det är en del hemlighetsmakeri kring projektet och hur djupt inblandad Attar är i pjäsens musik är höjt i dunkel. Hon är förtegen i DN-intervjun.

– Just nu lyssnar jag mest med ett arbetande öra och då på de låtar som Rebecka Hemse och Sara Stridsberg skickar till mig, säger hon. Vi arbetar på ett projekt kopplat till Dramaten, som jag inte kan säga så mycket om ännu.

Samtidigt informerar Dramaten på sin hemsida att pjäsen kommer innehålla nyskriven musik av Attar. Pjäsen kommer ha premiär i maj, digitalt eller framför en publik, beroende på hur situationen ser ut gällande pandemin.

Attar är i övrigt aktuell med albumet A History Of Silence som släpptes i februari. GAFFAs recensent Alexandra Lovén gav albumet 5 av 6 stjärnor och skrev bland annat:

"Att lyssna på A History Of Silence är som att kliva in i barnboksfavoriten Pettsons Uppfinningsverkstad – varje gång man tar sig an den upptäcker man något nytt."

Hela recensionen kan i läsa HÄR. GAFFA tog även ett snack med Attar inför släppet, den intervjun kan ni läsa HÄR.

BÄST JUST NU: Den okrönta indiepopdrottningen väcker nytt liv i en mossig genre


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA