x

Ulf Stureson och Eric Palmqwist firar Bob Hunds Thomas Öberg med en cover

Ulf Stureson och Eric Palmqwist firar Bob Hunds Thomas Öberg med en cover

Idag fyller Thomas Öberg i Bob Hund år, hurra! Passande för dagen så släpper Eric Palmqwist och Ulf Stureson en cover på låten Upp, Upp, Upp, Ner. Så varför föll valet på just den?

– Den låten har alltid varit en av mina personliga favoritlåtar med Bob Hund, säger Eric Palmqwist till GAFFA och fortsätter:

– När den släpptes jobbade jag på musikstället Studion där bandet ofta spelade. Den låten gick varm både på jobbet och hemma hos mig.

hur är ert förhållande till Bob Hund?

– Jag träffade mina barns mor på en Bob Hund-konsert så de finns till tack vare Bob Hund. Hoppas det inte satt spår, säger Ulf Stureson och Eric Palmqwist fyller i:

– De är ett unikt band med en helt eget universum. Ingen skriver texter på svenska som Thomas Öberg så han har nog influerat även mitt sätt att skriva texter. Sen är jag väldigt förjust i rockgitarister som sitter ner.

När upptäckte ni bandet?

– Jag såg Bob Hund första gången 1994 på en festival jag tror hette Gräsrock i Solna. Jag hade aldrig sett någon sjunga ur en vägkon förut och tyckte deras bandlogga var den snyggaste jag sett. Jag sprang direkt till närmaste skivaffär och köpte deras första EP, säger Eric Palmqwist.

Lyssna på låten här:

KRÖNIKA: Ger sig cancel-kulturen på Bruce Springsteen så är det krig


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA