x

Ny soundbar utlovar fantastisk ljudupplevelse för hemmakonserterna

Ny soundbar utlovar fantastisk ljudupplevelse för hemmakonserterna

De flesta TV-apparater levererar sällan det tryck som krävs för att göra en konsert eller musikvideo rättvisa. En soundbar hjälper för detta ändamål och Philips har precis släppt en som utlovas ge en fantastisk ljudupplevelse.

Under lockdown är vi många som valt, eller ska vi säga tvingats, att uppleva konserterna hemifrån. De som saknar separat ljudsystem har säkerligen lagt märke till det undermåliga ljud de allra flesta TV-apparater levererar. Dessa tunnisar är nämligen sällan utrustade med tillräckligt kraftfulla högtalare vilket resulterar i ett tunt och skränigt ljud nästan helt utan botten.

Nederländska TP Vision, som ligger bakom Philips ljudprodukter, är ett företag som vill göra något åt detta. Philips Fidelo B97 är en ny relativt nätt flerkanalshögtalare utrustad med Dolby Atmos Elevation-drivrutiner. 

Det som onekligen sticker ut jämfört mot liknande produkter är att två av högtalarna är avtagbara och därför kan användas som satelliter bakom tittaren/lyssnaren som därmed får surround-ljud. Om dessa lämnas kvar på sin ursprungliga plats fungerar de som vanliga stereo-högtalare.

Av de totala 500 watt, som ljudlimpan är utrustad med, sitter 240 av dem i subwoofern vilket bör generera tillräckligt med tryck för de flesta vardagsrum. 

gallery_large

Om du redan har investerat i produkter som stöds av Philips Wireless Home-system kan B97 anslutas till dessa så du kan spela upp musik i flera rum via DTS Play-Fi.

Philips Fidelo B97 finns ute nu och går att inhandla för cirka 14 000 kronor.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA