x

Regina Lund åkte till Maldiverna – lät fansen betala hyran

Regina Lund åkte till Maldiverna – lät fansen betala hyran

Artisten Regina Lund gick ut i Aftonbladet och på sitt Instagram-konto med att hon riskerade att vräkas från sin lägenhet, sedan åkte hon till Maldiverna. 

I måndags berättade Lund om sin svåra ekonomiska situation för Aftonbladet och att hon inte hade betalat fyra av sina månadshyror under hösten. Dagen därpå bad hon om Swish-hjälp på sitt Instagram-konto. I det inlägget skrev hon bland annat:

"Alla har det svårt just nu och förlorar jobb, för mig var det först 5 år med cancer där jag förlorade jobb, inkomster och livstid, och när jag precis tränat mig dag och natt tillbaka redo att ta över världen och blivit friskförklarad och var tillbaka i full styrka så kom Corona och det har slagit hårt under lång tid."

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Regina Lund (@reginalundofficial_)

Fansen kraftsamlade och via bidrag från dem lyckades Lund betala sin hyresskuld till bostadsföretaget Familjebostäder. Hon gick då ut och tackade fansen för deras ekonomiska stöd. 

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Regina Lund (@reginalundofficial_)

Men samtidigt som Lund har stora ekonomiska svårigheter reste hon till Maldiverna i januari och har även besökt ett spahotell i Piteå. Detta har fått en del att reagera väldigt starkt på sociala medier. 

"Skäms du inte kvinna ???", skriver en Instagram-användare. "Ta och sök vilket annat jobb som helst tills du kan försörja dig på det du gör! Så gör ALLA vi andra! Tigger pengar från sina fans är lågt. Lycka till. Detta är nog bara en tillfällig lösning du kan inte alltid tigga dig pengar."

"Tvätta av dig sminket,” ställ klockan på tidigt och anmäl dig som vikarie till äldreomsorgen!", skriver en annan användare. "Det pågår en pandemi i världen, många har det svårt, men tigger inte."

– Jag får ju påhopp som om jag vore en politiker, en brottsling, säger Lund till Aftonbladet. Se över era egna liv i stället för att klanka på andra! Jag tänker inte låta missunnsamma människor sänka mig.

LÄS OCKSÅ: Indieikonerna lanserar vinet Punkdrömmar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA